Groepsgrootte

Afhankelijk van de leeftijd van de groep kinderen, zijn er maximaal 12 tot 16 kinderen op de groep.

Voor de vestiging Florijn
Er zijn twee groepen: een baby-/dreumesgroep met kinderen van 0 tot 2 jaar en een dreumes-/peutergroep van 2 tot 4 jaar.

Voor de vestiging Hogevecht
Er zijn drie groepen: een babygroep met kinderen van 0 tot 1½, een dreumesgroep van 1½ tot 3 jaar en een peutergroep van 2½ tot 4 jaar.

Leidsters

De kinderen worden begeleid door onze pedagogische medewerksters met een erkend Mbo-diploma. Het aantal leidsters per groep is afhankelijk van de normen die de overheid stelt.
Wij houden ons daaraan. Daarnaast kunnen er ook, boventallige, stagiaires op de groep aanwezig zijn.

Piramide

Piramide is een leerprogramma geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Deze is speels, effectief en flexibel inzetbaar, theoretisch goed onderbouwt en effectief. Het programma sluit uitstekend aan bij het VVE-beleid van de overheid.

Wij hebben voor Piramide gekozen omdat wij u kinderen in een veilige omgeving wil laten spelen en leren, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Piramide stimuleert de ontwikkeling op een interactieve manier. Door een slimme combinatie van activiteiten krijgen kinderen beter grip op de wereld.

U kunt ons rooster hier vinden.

Hygiëne

Hygiëne staat bij ons voorop. Onze kinderen krijgen dan ook net als thuis hun eigen beddengoed, tandenborstel, washandje en handdoek. Ook onze leidsters zijn zich bewust van het belang. Voor hen zijn dan ook handdoekdispensers en schoonmaakdoekjes in overvloed. Wij vragen u ook om mee te werken aan de hygiëne en verzoeken een ieder die ons pand binnenkomt altijd om hoesjes om de schoenen heen te doen.

Kijk!

Op de groep wordt de ontwikkeling van uw kind nauwkeurig bijgehouden door middel van ‘Kijk!’ Het persoonlijke logboek van uw kind is alleen inzichtelijk voor u en onze leidsters en weergeeft de observaties en kwaliteit op de groep. ‘Kijk!’ biedt een goede doorgaande lijn tussen kinderopvang en basisonderwijs.